DAF Connect

DAF introduceert DAF Connect, een innovatief Fleet-managementsysteem. Hiermee krijgt de transporteur real-time inzicht in de prestaties van zijn voertuigen en chauffeurs. Met hierbij informatie over de actuele locatie. En hiernaast over het brandstofverbruik, en de gereden kilometers. Hierbij de  bezettingsgraad van de vloot en stationair draaien van de motor. Al deze informatie wordt duidelijk gepresenteerd op een online dashboard dat aan individuele klantwensen kan worden aangepast.

Via het gebruiksvriendelijke dashboard kunnen uitgebreide brandstofrapportages worden opgevraagd. Met zowel actuele als recente gegevens en de mogelijkheid voertuigen en chauffeurs onderling te vergelijken. ‘Live Fleet’ levert alle benodigde informatie over de locatie van de voertuigen. Zo kan optimaal gepland worden, omdat ook afgelegde afstanden, routes en rijtijden per voertuig en chauffeur helder en duidelijk gerapporteerd worden. De transportondernemer kan zelf aangeven bij welke afwijkingen hij een signaal wil ontvangen. Zoals met betrekking tot snelheid, route, locatie en brandstofverbruik. Zo kan hij – indien nodig – meteen reageren.

DAF Connect

DAF Connect Fleet management system - de transporteur krijgt real-time inzicht

DAF Connect optimaliseert de voertuigbeschikbaarheid, reduceert de operationele kosten en verhoogt de logistieke efficiency. DAF Connect stelt de vervoerder tevens in staat onderhoud en reparaties zo effectief mogelijk te plannen en voordeel te halen uit advies op maat, dat  dankzij DAF Connect gegeven kan worden. “Met DAF Connect betreden we een nieuw tijdperk in het ondersteunen van onze klanten om het hoogst mogelijke rendement per kilometer te realiseren”, aldus Richard Zink, Directeur Marketing & Sales van DAF Trucks.

DAF Connect onderscheidt zich in kwaliteit, snelheid, gebruiksvriendelijkheid en de mogelijkheid om de prestaties van individuele voertuigen met elkaar te vergelijken. Richard Zink voegde toe: “We werken samen met leidende en onafhankelijke leveranciers van fleet managementsystemen aan de ontwikkeling van een open platform. Dat is belangrijk voor gemengde vloten en voor DAF-vloten die al in fleet managementsystemen geïnvesteerd hebben.”

Vernieuwingen PACCAR PX-5 en PX-7-motoren voor DAF LF en CF

Als onderdeel van de DAF Transport Efficiency-filosofie introduceert DAF vernieuwingen aan de succesvolle DAF LF en CF distributievoertuigen die zijn uitgerust met een PACCAR PX-motor. Hogere koppels bij lagere toerentallen dragen bij aan een nog beter chauffeurscomfort en een nog lager verbruik. Zeker in combinatie met de nieuwe, langere achterasreducties waardoor de motor bij een kruissnelheid van 85 km/u, tot zo’n 300 toeren per minuut minder maakt. Deze verbeteringen aan de aandrijflijn zorgen voor een brandstofbesparing van tot wel 4%

Vernieuwingen PACCAR PX-5 en PX-7-motoren voor DAF LF en CF voertuigen

Dankzij nieuwe software en een geoptimaliseerde warmte- en luchthuishouding is het koppel van de efficiënte en betrouwbare 4,5 liter PACCAR PX-5 en de 6,7 liter PACCAR PX-7-motoren met nog eens 12% verbeterd. Het maximale koppel van de viercilinder PACCAR PX-5-motor in de DAF LF bedraagt nu 850 Nm bij 1.200 – 1.500 t/min. De PACCAR PX-7 motor in de DAF LF en CF levert nu een koppel van 1.200 Nm bij 1.100 – 1.700 t/min.

DAF blijft inzetten op Transport Efficiency

DAF streeft ernaar zijn positie van toonaangevend fabrikant van zuinige trucks met lage CO2-emissies verder te verstevigen. Om dat te onderstrepen, krijgt één van DAF’s Innovatie-trucks een nadrukkelijke plek op de DAF IAA-stand.

“We blijven nieuwe mogelijkheden ontwikkelen om brandstofbesparingen en reducties van CO2-emissies te realiseren om onze leidende rol op het gebied van lage operationele kosten en het milieu te handhaven”, aldus Ron Borsboom, Directeur Productontwikkeling. “De Innovatie-truck toont toekomstige technologieën, zoals hybridisatie en elektrificatie. Daarnaast hebben we de terugwinning van warmte uit uitlaatgassen in ontwikkeling, naast predictive, connected en collaborative rijden, dat we eerder dit jaar succesvol demonstreerden tijdens de European Truck Platooning Challenge.”

de CO2-uitstoot - van een truck voor de lange afstand met 14% verminderd

“De afgelopen tien jaar is het gemiddeld brandstofverbruik – en daarmee de CO2-uitstoot – van een truck voor de lange afstand met 14% verminderd”, zei Ron Borsboom. “Volgende stappen worden zeker gemaakt, onder andere dankzij nieuwe wetgeving op het gebied van voertuigafmetingen en –gewichten waarmee het Europese parlement heeft ingestemd. Een betere aerodynamica zal resulteren in een lagere CO2-uitstoot. Daarnaast komt er gelegenheid om het zichtveld van de chauffeur te verbeteren. Bovendien kan er letterlijk extra ruimte gecreëerd worden voor toekomstige brandstof-besparende technologieën, zoals te vinden zijn in de Innovatie-truck. Zodra de wetgeving gefinaliseerd is, heeft de industrie de mogelijkheid te investeren in oplossingen die de uitstoot van CO2 verder terugbrengen en de veiligheid verder verhogen. We kijken uit naar de uiteindelijke regelgeving.”