DAF CF Euro 6 voor de Takomst

Vandaag werd de eerste DAF van dit jaar 2017 afgeleverd aan de Takomst in Workum. Bedrijfswagen Service Friesland mocht de sleutels overhandigen van deze mooie DAF CF Euro 6 440!

 

DAF CF Euro 6 440 voor de Takomst - afgeleverde DAF truck door BSF Trucks

De Takomst

Bedrijfswagen Service Friesland heeft al vele sleutels mogen overhandigen van een DAF CF Euro 6 440 aan de Takomst. We mogen best trots zijn op het feit dat dit nu de 4e aflevering is van Bedrijfswagen Service Friesland aan de Takomst!

De DAF CF trekker is conform de eigen stijl van de Takomst opgebouwd, waarbij het mooie logo van het transportbedrijf duidelijk te zien is boven op de Space Cab.

De Takomst uit Workum telt een vloot van 15 trucks op de Hoeksize 11 in Workum, welke in de vroege morgen al bij vele veehouderijen zijn te vinden. Na het inzamelen van het melk bij het veehouderij, vervoerd de Takomst het transport van melk zowel naar de melkfabrieken in Friesland als naar het zuiden van het land van de opdrachtgever Friesland Campina. Zo zult u de Takomst uit Workum van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat overal op het wegennet van Nederland zien.

AS Tronic versnellingsbak

Friesland Campina en dus ook de Takomst streeft een schoon en milieuvriendelijk transport na. Dit voertuig is dan ook uitgerust met een schone Euro 6 motor. Verder is de DAF CF uitgerust met een AS-Tronic versnellingsbak.

Comfort DAF CF Euro 6 440

Gemakkelijk in- en uitstappen is belangrijk bij een truck in deze klasse. Praktisch is de lage cabinevloer van slecht 1,18 m bij deze uitvoering met de Paccar MX-11-motor. Daardoor kan volstaan worden met twee opstaptreden. De DAF CF heeft een riante ruime slaapcabine en een ultra-ruime Space Cab, waardoor we gerust kunnen zeggen dat de DAF alle comfort heeft voor een week van huis. In het tanktransport is het eigen gewicht erg belangrijk en ook daar vormt de DAF CF de ideale oplossing. Vooral met de MX11 krachtbron met 440 pk is DAF in staat een bijzonder licht voertuig te bouwen. Dat resulteert in een hoog netto laadvermogen en daarbij telt voor de Takomst iedere kilo.

DAF Transport Efficiency

De DAF CF 440 trekker is gespecificeerd met het DAF Transport Efficiency pakket. Dat betekent dat de truck voorzien is van een geoptimaliseerde aandrijflijn voor een nog lager brandstofverbruik. Verder zijn er lagere operationele kosten en wordt het milieu ontzien door deze uiterst efficiënte truck.

Zicht

Veiligheid begint met goed zicht. De cabine van de CF heeft het grootste glasoppervlak in zijn klasse. Ook de lage positie van de cabine draagt bij aan een perfect overzicht, net als de zorgvuldig geplaatste spiegels. De chauffeur kan tussen de spiegels en de A-stijl van de cabine doorkijken en zelfs tussen de spiegels onderling. Ook veiligheid zit in de details.

De DAF truck is verder uitgerust met de nieuwste veiligheid systemen waaronder Actieve Cruise Control, DAF Predictive Cruise Control en de Driver Performance Assistant. Verder zijn de trucks uitgevoerd met het Collision Warning en de noodrem assistent.

Voor het oog, maar ook voor beter zicht tijdens de donkere periodes in het jaar zijn de CF Space Cab cabines uitgerust met de geïntegreerde Sky Lights in het dak. Drie oranje toplampjes, glanzende aluminium lichtgewicht wielen en de bijzonder frisse en originele Takomst huisstijl maken het plaatje helemaal af.

Wederom een DAF CF trekker waar de Takomst in Workum mee gezien mag worden, een visitekaartje voor het Nederlandse wegennet!

Bedrijfswagen Service Friesland wenst de Takomst veel succes en vele veilige kilometers toe.

DAF CF De Takomst