DAF CF 4×2 voor Elis Bolsward

Bedrijfswagen Service Friesland mocht de sleutels overhandigen van twee DAF CF 4×2 aan Elis in Bolsward. Elis heeft een order geplaatst van een serie van 4 DAF CF 260 FA 4×2 bakwagen trucks. Waarvan nu 2 afgeleverd zijn met een sterke PX-7 motor, een 6 cilinderdieselmotor, 6,7 liter. Met maar liefst een vermogen van 194 KW (264 PK) bij 2300 omwentelingen per minuut. En met een maximum koppel van 1000 NM bij 1000 – 1700 omwentelingen per minuut. Daarnaast is er natuurlijk ook aan het milieu gedacht met een Euro 6 uitlaatemissie. Een prachtige veelzijdige DAF CF als een distributietruck naar hun hart.

DAF CF 4×2 Cabine Exterieur

De veelzijdige DAF CF 4×2 is uitgevoerd met een onderhoudsvrije 4-punts mechanische cabine-ophanging met geïntegreerde schokdempers. Op de cabine zijn twee stijlvolle Skylights verlichtingseenheden opgebouwd. Elk met een grote lens die volledig zijn geïntegreerd in de ronde hoeken van het cabine dak. Elke eenheid bevat twee verstralers en twee markeringslichten. De cabine kleur is Special Solid White met hierop de bedrijfsnaam van Elis duidelijk zichtbaar.

Cabine interieur

De kleurafwerking van het cabine interieur is Dark Sand. Met de decoratie cabine interieur kleur Black Rock. De chauffeur mag plaats nemen in een Luxury Air chauffeursstoel met luchtvering en een tweetraps stoelverwarming. Daarnaast bezit de DAF CF 4×2 een Automatische temperatuurregeling (ATC) met Airco. De ATC handhaaft automatisch de cabinetemperatuur welke door de chauffeur is ingesteld. Daarnaast bezit de CF 260 een Truck Phone met luidsprekers.

De DAF CF 260 FA 4×2 bezit daarnaast ook een On Board Diagnose systeem (OBD) met de vereisten Euro VI stap D. Het On Board Diagnose systeem is uitleesapparatuur voor diagnose van de vrachtwagen. Daarnaast is de CF uitgevoerd met een AS Tronic-versnellingsbak, en 12 versnellingen. Inclusief Fast Shift, Ecoroll en Hill Start Aid (HSA-functies). Dit voorkomt dat de vrachtwagen bij stilstand op een helling achteruitrolt als u de rem loslaat om weg te rijden.

serie van 4 DAF CF 260 FA 4x2 bakwagen trucks voor Elis

Ook is de DAF CF 4×2 voorzien van een Geautomatiseerde AS Tronic versnellingsbak met overdrive. En een achterasverhouding van 4,10. De CF is daarnaast ook in het bezit van een Adaptieve Cruise Control inclusief FCW en AEBS. Een Driver Performance Assistent, een Lane Departure Warning System en een Vehicle Stability Control Systeem ter verbetering van de actieve rijveiligheid. En voor de beveiliging bezit de DAF CF een SCM-alarmsysteem.

Al met al twee schitterende DAF CF 260 trucks waarmee Elis gezien mag worden. Een visitekaartje op het Nederlandse wegennet!

Bedrijfswagen Service Friesland wenst Elis en de chauffeurs veel succes en veilige kilometers toe!