4e XF FTG 480 6×2 voor De Vlas Transport

Bedrijfswagen Service Friesland mocht de sleutels overhandigen van de 4e XF FTG 480 6×2 aan De Vlas Transport in Harlingen.

4e-XF-FTG-480-6x2-voor-De-Vlas-Transport

4e XF FTG 480 6×2

De DAF XF 480 heeft een mechanische cabine ophanging. En is uitgevoerd met een zeer ruime Super Space Cab. Het Cabine Exterieur heeft een vaste dakspoiler met hierop Aerodynamische Fenders. De XF 480 is gespoten in de bedrijfskleuren van de Vlas. En met de opbouw van de extra grote brandstoftanks (1000 liter) is dit een efficiënte DAF voor de lange afstand.

Cabine interieur

De kleurafwerking van het cabine interieur van de XF FTG 480 6×2 is Dark Sand, Waarbij Piano black de decoratie is van het cabine interieur. De chauffeur van De Vlas Transport mag plaats nemen in een Luxury Air chauffeursstoel met voor hem een leren stuurwiel. De Vlas heeft gekozen voor een Automatische temperatuurregeling met Airco. En een Standverwarming met restwarmtepomp en timer. Hiernaast is er een 220 omvormer met magnetron ingebouwd, dit is weer een gemak voor de chauffeur.

Een goede samenwerking is een pré

Sommige onderdelen hebben een voorbereiding nodig, en deze worden af fabriek toegepast. Waar na Bedrijfswagen Service Friesland diverse opties makkelijker kan gaan inbouwen waar onder de Stand airco.

DAF-XF-FTG-480-voor-De-Vlas-Transport

Communicatie en rijmanagement

Voor het rijmanagement is een Fleet Management Systeem Connector toegepast in de XF FTG 480. Waarin de Adaptive Cruise Control met FCW en AEBS in deze weer een stuk veiligheid is. Een Driver Performance Assistent mag voor de chauffeur niet ontbreken. Een Driver Performance Assistent is een interactief programma welke de chauffeur ondersteunt bij het bereiken van de meest zuinige rijstijl. De DPA-informatie wordt weergegeven op het 5 TFT-kleurenscherm in het instrumentenpaneel.

Veiligheid en beveiliging van XF FTG 480

Voor de veiligheid van de chauffeur is een Lane Departure Waring System ingebouwd. Een Lane Departure Warning System welke ervoor staat om onbedoeld wisselen van rijstrook door vermoeidheid van de chauffeur of afleiding te voorkomen. Hiernaast kan het Lane Departure Warning System een effectief middel zijn tijdens het rijden bij slecht weer. In de XF FTG 480 6×2 is voor de veiligheid een Voertuig Stabiliteitsregeling (VSC) ingebouwd. Welke bedoeld is voor de actieve rijveiligheid. Hierbij is een Achteruitrijsignalering toegevoegd, en een SCM-alarmsysteem blokkering.

Aandrijflijn XF FTG 480 6×2

De DAF XF FTG 480 6×2 is uitgevoerd met een MX-13 motor en een Euro 6 uitlaatemissie. Een geautomatiseerde TraXon versnellingsbak met 12 versnellingen, en handmatige bediening, Full-versie. Hierbij is de XF uitgevoerd met een ECO-brandstof, waarbij de toerental instellingen zijn gericht op optimaal brandstofverbruik. De brandstofzuinige instelling wordt zo automatisch geselecteerd.

2-grote-brandstoftanks-1000-liter-op-.DAF-XF-FTG-480-gebouwd voor de Vlas-Transport

DAF XM6 brandstofsysteembescherming

De DAF XM6 brandstofsysteembescherming beschermt het nieuwe DAF Euro 6 brandstofsysteem extra tegen verontreinigingen, en vocht in de brandstof. De XM6 is een oplossing die de kans op reparaties voorkomt en ongeplande stilstand beperkt. En precies om deze reden heeft Bedrijfswagen Service Friesland het XM6 filter toegepast.

De Vlas Transport heeft een zeer complete en prachtig mooie XF FTG 480 6×2 aangeschaft. Een 4e XF 480 welke een verrijking is voor het Nationale en Internationale wegennet!

De Vlas transport is al vanaf 1933 een veelzijdige logistieke dienstverlener. Een wagenpark van ruim 50 auto’s, 50 werknemers en een hypermoderne bedrijfsaccommodatie. Vier generaties de Vlas die de scepter zwaaien. Meegegroeid met de tijd qua logistiek, materiaal en automatisering. Nog steeds geldt de oude slogan: ‘de Vlas laadt wat per as gaat.’

Vervoer

Van Stuksvervoer tot Groupage. Van Diepvriesvracht tot Buitenmaatlading. En van Diepladers tot Convoi exceptionnel: De Vlas Transport staat ervoor. De thuisbasis is aan het WAD: HARLINGEN. Maar De Vlas Transport werkt Nationaal en Internationaal, en op de Waddeneilanden. De Rode De Vlas-Trucks komt u overal tegen!

Bedrijfswagen Service Friesland wenst de Vlas Transport en de chauffeur veel succes en veilige kilometers toe!

XF-480-6x2-voor-De-Vlas-Transport-afgeleverd-door-Bedrijfswagen-Service-Friesland