4e DAF XF 480 voor Tiltrans Transport

Bedrijfswagen Service Friesland mocht de 4e DAF XF 480 met de ruimste cabine in zijn soort afleveren bij Tiltrans Transport te Burgum.

DAF XF FT 480 4x2 2019 voor Tiltrans Transport

4e DAF XF 480

De DAF XF FT 480 is voorzien van een Mechanische Cabineophanging met hierop een zeer ruime Super Space Cab. Met ledverlichting, mistlampen, Skylights, en een Frontspiegel. Daarnaast is gekozen voor een vaste dakspoiler en Fenders.

Cabine interieur

De cabinekleur is gespoten in de bedrijfskleuren van Tiltrans Transport. Hierbij is de kleurafwerking van het cabine interieur Dark Sand. En de decoratie cabine interieur kleur Piano Black. De chauffeur mag plaats in een Luxury Air chauffeursstoel met voor hem een Soft Grip zwart stuurwiel. De DAF XF FT 480 4×2 is voorzien van een Automatische klimaatregeling in de cabine. En een Standverwarming met Restwarmtepomp en Timer.

Fleet Management Systeem DAF Connect

Fleet Management Systeem DAF Connect

Door de jaren heen is het wagenpark van Tiltrans Transport enorm gegroeid.Waardoor een installatie van een Fleet Management Systeem met het DAF Connect geen overbodige luxe is. DAF Connect voorziet Tiltrans Transport van up-to-date informatie over hun chauffeurs, trucks en logistieke processen.

Deze performance (prestatie) data helpt om:

  • De voertuigbeschikbaarheid te verhogen
  • Operationele kosten te verlagen
  • En optimale logistieke efficiency te realiseren

Daarnaast kan het onderhoud nog beter worden afgestemd op uw specifieke wagenpark en bedrijfsvoering op basis van de informatie die DAF Connect geeft. Bedrijfswagen Service Friesland ondersteunt u proactief door op het juiste moment onderhoud en reparaties in te plannen en uit te voeren. Waardoor de investering in DAF Connect zich duidelijk terugverdiend.

Communicatie en Rij-management

Voor de communicatie is in de DAF XF FT 480 4×2 een Truck Phone en een 27 MC gebouwd. En voor het rijmanagement is gekozen voor een Adaptive Cruise Control met FCW en AEBS. Plus een Predictive Cruise Controle. naast de Driver Performance Assistent om iedere chauffeur optimaal te laten presteren.

Veiligheid en beveiliging

Voor de veiligheid en beveiliging is gekozen voor het DAF Night Lock. Met een Lane Departure Warning System voor de veiligheid van de chauffeur en een voertuigstabiliteitsregeling (VSC). Waarbij de ingebouwde achteruitrijsignalering de mensen erom heen waarschuwt.

Voor het rij-management is gekozen voor een Adaptive Cruise Control met FCW en AEBS. En een Predictive Cruise Controle. Met als laatste een Driver Performance Assistent.

Tiltrans Transport

Tiltrans is ondergebracht in een drietal werkmaatschappijen. Te weten Tiltrans Noord en Tiltrans Milieu gevestigd in Burgum (FRL) en Tiltrans Zuid gevestigd in Best (NB) Het werkgebied van Tiltrans beslaat een groot deel van Europa waarbij Duitsland, België, Frankrijk, Italië, Denemarken en Groot-Brittannië de belangrijkste landen zijn.

Tiltrans Noord en Tiltrans Zuid beschikken samen over een wagenpark met de meest uiteenlopende voertuigen n.l. Kipwagens, siloblaaswagens, tankwagens, walkingfloor opleggers en openopleggers met laadkraan. Tiltrans Noord beschikt over 40 trekkende eenheden en 100 getrokken eenheden. Tiltrans Zuid beschikt over 10 trekkende eenheden en 10 getrokken eenheden. En Tiltrans Milieu beschikt over 23 trekkende eenheden en 40 getrokken eenheden.

Tiltrans Milieu verzorgt transporten van slachtbijproducten afkomstig van grote slachterijen in Nederland. Voor het uitvoeren van deze transporten worden kippers, tankwagens en een koeloplegger ingezet. De kipopleggers zijn voorzien van vloeistofdichte laadbakken welke voorzien zijn van afdekzeil of afdekkleppen.

4e DAF XF 480 Tiltrans Transport

En daarnaast wordt dan nu toegevoegd een prachtige 4e DAF XF FT 480 4×2 Super Space Cab aan Tiltrans Noord. Wederom een aanwinst voor het Nationale en Internationale transport.

Bedrijfswagen Service Friesland wenst Tiltrans Transport en de chauffeur Peter Stekelenburg veel succes met deze mooie DAF XF Super Space Cab!

Gerelateerde artikelen

DAF XF FT 480 4x2 Super Space Cab voor Tiltrans Transport