4e DAF afgeleverd aan COMBEX Transport

Bedrijfswagen Service Friesland mocht de 4e DAF uit een serie van 5 DAF trekkers afleveren aan COMBEX Transport. De tweede voorloopas DAF XF FT 460 trekker.

4e DAF uit een serie van 5 voor COMBEX Transport

4e DAF XF FT 460

Voor COMBEX Transport uit Emmer-Compascuum past hierbij de perfect op maat gemaakte robuuste DAF XF FT 460 Super Space Cab. Met maximale betrouwbaarheid, duurzaamheid, hoge prestaties én een laag brandstofverbruik. Met de krachtige en elegante uitstraling is deze XF hét visitekaartje voor COMBEX!

De DAF XF FT 460 is uitgevoerd met een PACCAR MX-13 Euro 6 motor. Welke zich kenmerkt door een combinatie van bewezen, state of the art technologieën, en een groot aantal technische innovaties. De motor wordt geleverd met een vermogen van 460 pk met hoge koppels van 2.000 tot 2.500 Nm, beschikbaar over een breed toeren gebied (1.000 – 1.425 t/min).

Geautomatiseerde AS Tronic versnellingsbak

De Euro 6 PACCAR MX – motor wordt gekoppeld aan een vernieuwde PACCAR versnellingsbak, geproduceerd door ZF. Tot de nieuwe functionaliteiten van de geautomatiseerde transmissies behoren EcoRoll en Fast Shift. Dit alles samen komt het rijcomfort ten goede. En hebben als doel, het brandstofverbruik en de CO2-emissies verder te reduceren.

De AS – Tronic geautomatiseerde versnellingsbak kenmerkt zich door een aantal nieuwe, specifieke DAF functionaliteiten. Door toepassing van nieuw ontwikkelde software en nieuwe sensoren, sluit de koppeling heel geleidelijk. Waardoor deze nog soepeler aangrijpt voor een excellent gedrag bij het wegrijden en manoeuvreren. Dankzij EcoRoll wordt op lichte afdalingen de koppeling opengezet, waardoor de truck met stationair toerental gecontroleerd naar beneden ‘rolt’. Ook Fast Shift draagt bij aan het gunstige brandstofverbruik.

Interieur

Het dashboard is rondom de chauffeur ontworpen, en de schakelaars zijn per functiegroep gegroepeerd voor een maximaal bedieningsgemak. De nieuwe XF Super Space Cab biedt ruimte in overvloed met meer dan 1.000 liter opbergruimte. En omdat de DAF XF Super Space Cab veel wordt ingezet voor vervoer van en naar Noord-Duitsland, heeft de chauffeur optimaal slaapcomfort nodig. Want “een fitte chauffeur is een veilige chauffeur”. Het bed is 2,20 meter lang en heeft een 16 cm dikke pocketvering matras, met bijna 900 roestvrijstalen veren verdeeld over drie comfortzones. Het nieuwe bed is in het midden 80 cm, en achter de stoelen 70 cm breed. Dit garandeert een perfecte rust!

COMBEX Transport uit Emmer-Compascuum mag gezien worden met deze prachtig mooie DAF XF FT 460 Super Space Cab!

Bedrijfswagen Service Friesland wenst COMBEX Transport veel succes en veilige kilometers met deze prachtige DAF XF FT 460!

4e DAF voor Combex Transport