2x XF 480 FT SSC 4×2 voor Tiltrans Transport

Opnieuw mocht Bedrijfswagen Service Friesland B.V. 2x een XF 480 FT Super Space Cab 4×2 gaan afleveren bij Tiltrans te Burgum. Het betreft hier een nieuw en jong gebruikte DAF XF.

2x XF 480 FT 4x2 voor Tiltrans Burgum

2x XF 480 FT 4×2

De XF 480 FT 4×2 is uitgevoerd met een PACCAR MX-13 motor. Met hierbij een Automatische TraXon versnellingsbak met 12 versnellingen, en handbediening Full-versie. Hiernaast bezit de XF een remprestatiebewaking met een MX Engine Brake wat een hydraulisch bediende luchtdrukrem is. En geïntegreerd is in de klep-tuimelaar groep. De MX Engine Brake werkt gelijktijdig met de uitlaatrem. Dit zorgt voor een hoge gecombineerde remkracht bij een laag motortoerental.

ECO Performance

Voor een nog lager verbruik, lagere uitstoot en lagere bedrijfskosten, is voor de nieuwe XF 480 FT ECO Performance toegepast. De ECO Performance staat garant voor een optimale balans tussen superieure rijeigenschappen en een zo laag mogelijk brandstofverbruik. Wanneer brandstofefficiency prioriteit heeft, is dit de beste optie, met bijvoorbeeld schakelen bij lagere toerentallen. Dit is mede mogelijk om het hoge motor koppel bij 900 omwentelingen per minuut.

Cabine

2x DAF XF 480 voor Tiltrans

De cabinekleur van de 2e XF 480 FT 4×2 is klaargemaakt in de bedrijfskleuren van Tiltrans Transport. Hierbij is de kleurafwerking van het cabine interieur Dark Sand. En de decoratie cabine interieur kleur Piano Black. De chauffeur mag plaats nemen in een Luxury Air chauffeursstoel met voor hem een Soft Grip zwart stuurwiel. De DAF XF is voorzien van een Automatische klimaatregeling in de cabine. Met hiernaast een Standverwarming met Restwarmtepomp en Timer.

Communicatie en rijmanagement

In de 2x XF 480 is voor het rijmanagement een Fleet Management Connector systeem met DAF Connect ingebouwd. Daarnaast is voor de communicatie een Truck Phone en een 27 MC geplaatst. Waarnaast voor het rijmanagement een Adaptive Cruise Control met FCW en AEBS. Met hierbij een Predictive Cruise Controle plus een Driver Performance Assistent.

Veiligheid en Beveiliging

Voor de veiligheid en beveiliging was de keuze niet moeilijk, en koos men voor een DAF Night Lock. Met een Lane Departure Warning System voor de veiligheid van de chauffeur en een Voertuigstabiliteitsregeling (VSC).

Om de XF 480 FT 4×2 compleet te maken is door Bedrijfswagen Service Friesland de hydrauliek ten behoeve van kippen en walkingfloor opgebouwd.

Bedrijfswagen Service Friesland wenst Tiltrans Transport en de chauffeurs veel succes en veilige kilometers toe.

Gerelateerde artikelen

2x DAF XF 480 voor Tiltrans