2e XF FT 480 voor Tiltrans Transport

Daar gingen we weer, op naar Burgum. Dit keer om van de 2e XF FT 480 4×2 de sleutels te overhandigen aan Tiltrans Transport in Burgum.

2e XF FT 480 4x2 voor Tiltrans Transport

2e XF FT 480 4×2

De XF FT 480 4×2 is uitgevoerd met een PACCAR MX-13 motor. Met hierbij een Automatische TraXon versnellingsbak met 12 versnellingen, en handbediening Full-versie. Hiernaast bezit de XF een remprestatiebewaking met een MX Engine brake wat een hydraulisch bediende luchtdrukrem is. En geïntegreerd is in de klep-tuimelaar groep. De MX Engine Brake werkt gelijktijdig met de uitlaatrem. Dit zorgt voor een hoge gecombineerde remkracht bij een laag motortoerental.

ECO Performance

Voor een nog lager verbruik, lagere uitstoot en lagere bedrijfskosten, is voor de nieuwe XF FT 480 4×2 de Eco Modus nog verder uitgebreid. De Eco Performance modus staat garant voor een optimale balans tussen superieure rijeigenschappen en een zo laag mogelijk brandstofverbruik. Wanneer brandstofefficiency prioriteit heeft, is de Eco Fuel de beste optie, met bijvoorbeeld schakelen bij lagere toerentallen als mogelijkheid.

Graag laten we jullie zien wat de DAF XF FT 480 4×2 van Tiltrans Transport nog meer in zijn mars heeft. De XF FT 480 is voorzien van een Mechanische Cabineophanging met hierop een zeer ruime Super Space Cab. Met ledverlichting, mistlampen, Skylights, en een Frontspiegel. Hiernaast is gekozen voor een vaste dakspoiler en Fenders.

2e-XF-FT-480-4x2-voor-Tiltrans-Transport

Cabine interieur

De cabinekleur van de 2e XF FT 480 4×2 is klaargemaakt in de bedrijfskleuren van Tiltrans Transport. Hierbij is de kleurafwerking van het cabine interieur Dark Sand. En de decoratie cabine interieur kleur Piano Black. De chauffeur mag plaats nemen in een Luxury Air chauffeursstoel met voor hem een Soft Grip zwart stuurwiel. De DAF XF is voorzien van een Automatische klimaatregeling in de cabine. Met hiernaast een Standverwarming met Restwarmtepomp en Timer.

Communicatie en rijmanagement

In de 2e XF FT 480 is voor het rijmanagement een Fleet Management Connector systeem met DAF Connect ingebouwd. Hiernaast is voor de communicatie een Truck Phone en een 27 MC geplaatst. Waarnaast voor het rijmanagement een Adaptive Cruise Control met FCW en AEBS. Met hierbij een Predictive Cruise Controle plus een Driver Performance Assistent.

Veiligheid en Beveiliging van XF 480

Voor de veiligheid en beveiliging was de keuze niet moeilijk, en koos men voor een DAF Night Lock. Met een Lane Departure Warning System voor de veiligheid van de chauffeur en een voertuigstabiliteitsregeling (VSC).

Om de XF FT 480 4×2 compleet te maken is door Bedrijfswagen Service Friesland de hydrauliek ten behoeve van kippen en walkingfloor opgebouwd.

Bedrijfswagen Service Friesland wenst Tiltrans Transport en de chauffeur veel succes en veilige kilometers toe.

2e XF FT 480 4x2 voor Tiltrans Transport Burgum