2e XF 480 in 2021 voor Tiltrans!

Bedrijfswagen Service Friesland mocht de sleutels overhandigen van de 2e DAF XF 480 in 2021 aan Tiltrans in Burgum. Tiltrans en Bedrijfswagen Service Friesland kennen elkaar al jaren. Desalniettemin zijn wij elke weer trots dat Tiltrans voor BSF kiest, en wij nu ook weer een DAF mogen toevoegen aan het wagenpark! Natuurlijk gaat het zeker ook om de DAF truck waar de chauffeur dagelijks vele uren in moet rijden. Maar bovenal moet de truck ergonomisch goed zijn! Waardoor Tiltrans de chauffeur zo lang mogelijk gezond kan houden. En dit is boven alles het beste wat een chauffeur en de firma Tiltrans zich kan wensen!

2e XF 480 in 2021 voor Tiltrans

Exterieur DAF XF

De DAF XF 480 heeft een mooi, stoer en robuust uiterlijk. Het rooster van de Grille verleent de nieuwe DAF XF een krachtige en moderne uitstraling. De nieuwe overgang tussen grille en cabine verbetert de Aerodynamica voor optimale brandstofefficiency. Op de cabine zit een vaste dak spoiler met een ruime Super Space Cab en Aerodynamische Fenders. Daarnaast is op de lange afstand truck een ruime 950 liter Aluminium brandstoftank met opstap gebouwd. En is de XF 480 gespoten in de mooie bedrijfskleur van Tiltrans.

Interieur

De cabine van de DAF XF biedt de meeste binnenruimte. Daarnaast biedt de cabine van de XF 480 een aantrekkelijke plek om in te werken, verblijven en slapen. De warme zandkleuren waarin het dashboard, de stoelen, gordijnen, matrassen en zij- achterwanden zijn uitgevoerd verlenen het interieur een geweldige sfeer waarin elke chauffeur zich thuis voelt.

De interieurverlichting is te bedienen via een draaischakelaar. De bedieningsknop bevindt zich midden in het dashboard en is daardoor altijd binnen handbereik. De chauffeur kan kiezen uit uiteenlopende rij- en rustcondities. En beschikt daarnaast over een dimfunctie. Voor meer gebruiksgemak is er ook een tuimelschakelaar op de achterwand gebracht.

Met een koellade, een onderbed met lade en een extra comfort matras plus bovenbed. Biedt de chauffeur comfort voor een lange reis. Met een Automatische klimaatregeling in de cabine. Een Standverwarming met Restwarmtepomp en Timer. Daarnaast een pollenfilter. En een door Bedrijfswagen Service Friesland ingebouwd Camerasysteem met Dash Cam is het interieur compleet.

Tweede DAF XF in 2021 voor Tiltrans

Communicatie en rijmanagement

Voor het wagenparkbeheer van Tiltrans is ook in de 2e XF 480 het toonaangevende DAF Connect toegepast. En voor de communicatie is de DAF met een Truck Phone uitgevoerd. En daarnaast bezit de DAF XF voor het rijmanagement een Adaptive Cruise Control met FCW en AEBS. Een Predictive Cruise Control. En een Driver Performance Assistent (DPA) met tips voor zuinig rijden.

Veiligheid en beveiliging

De veiligheid voor de chauffeur gaat boven alles. Zo bezit de XF 480 een DAF Night Lock. Een Lane Departure Warning Systeem en een Voertuigstabiliteitsregeling (VSC). Ook bezit de XF een basis motorstartblokkering en een handbediende hoofdschakelaar.

Topklasse aandrijflijn

De DAF XF 480 is ook uitgevoerd met een sterke PACCAR MX-13 motor. Dankzij vele vernieuwingen levert deze motor nog meer trekkracht bij lagere toerentallen voor het gunstige brandstof verbruik.

Deze XF 480 is ook weer compleet afgeleverd bij transportbedrijf Tiltrans. En kan als een visitekaartje voor Tiltrans het wegennet betreden!

Bedrijfswagen Service Friesland wenst transportbedrijf Tiltrans en de chauffeur veel succes en veilige kilometers toe.

Gerelateerde artikelen

2e DAF XF 480 in 2021 voor Tiltrans