2e DAF CF uit een serie van vier voor Lootsma tanktransport

Vandaag heeft Bedrijfswagen Service Friesland de sleutels overhandigt van de 2e DAF CF uit een serie van vier DAF trucks aan Lootsma Tanktransport in Bolsward.

2e DAF CF uit een serie van vier afgeleverd door Bedrijfswagen Service Friesland

Lootsma tanktransport

Lootsma tanktransport is gevestigd in Bolsward, een hecht familiebedrijf dat bestuurd wordt door de derde generatie Lootsma, Hiele, Oene en Sjaak Lootsma. Lootsma Tanktransport bestaat al sinds 1945. Gestart met paard en wagen heeft het bedrijf zich vlot gemoderniseerd en verder gespecialiseerd. Het wagenpark van Lootsma tanktransport is door de jaren heen dan ook uitgebreid met vele trekkers en tankopleggers, verdeeld in drie- en eenkamerwagens. Het vakkundige personeel van Lootsma tanktransport vervoerd vlot en vakkundig vetten, (plantaardige) oliën, zuivelproducten, vloeibare koffie en vruchtensappen voornamelijk door de Benelux.

1 miljoen op de teller – Tijd voor een nieuwe!

Lootsma tanktransport levert goed werk. Daar heb je vakkundig personeel en eersteklas materieel voor nodig. Lootsma investeert in beide. Continu.

1-miljoen-op-de-teller-tijd-voor-een-nieuwe-daf

Het wagenpark wordt technisch in perfecte staat gehouden en vervangen als er 1.000.000 km op de teller staat. Zo werd het tijd voor een nieuwe DAF.

Kort geleden is de eerste DAF CF al afgeleverd, en vandaag is de 2e DAF CF uit een serie van vier afgeleverd.

DAF CF Euro 6 440 FT Super Space Cab – Comfort voor een week van huis

Gemakkelijk in- en uitstappen is belangrijk bij een truck in deze klasse. Praktisch is de lage cabinevloer van de DAF CF Euro 6 440 FT Super Space Cab, slechts 1,18 m bij deze uitvoering2e DAF CF uit een serie van vier afgeleverd door Bedrijfswagen Service Friesland met de Paccar MX=11-motor. Daardoor kan volstaan worden met twee of drie opstaptreden. De DAF CF heeft een riante ruime slaapcabine en een ultra-ruime Space Cab, waardoor we gerust kunnen zeggen dat de DAF alle comfort heeft voor een week van huis. In het tanktransport is het eigen gewicht erg belangrijk en ook daar vormt de DAF CF de ideale oplossing. Vooral met de MX11 krachtbron met 440 pk is DAF in staat een bijzonder licht voertuig te bouwen. Dat resulteert in een hoog netto laadvermogen en daarbij telt voor Lootsma Tanktransport iedere kilo.

Transport Efficiency

De DAF CF 440 trekker is gespecificeerd met het ‘DAF Transport Efficiency’ pakket. Dat betekent dat de truck voorzien is van een geoptimaliseerde aandrijflijn voor een nog lager brandstofverbruik. Verder zijn er lagere operationele kosten en wordt het milieu ontzien door deze uiterst efficiënte truck.

Zicht

2e DAF CF uit een serie van vier afgeleverd door Bedrijfswagen Service FrieslandVeiligheid begint met goed zicht. De cabine van de CF heeft het grootste glasoppervlak in zijn klasse. Ook de lage positie van de cabine draagt bij aan een perfect overzicht, net als de zorgvuldig geplaatste spiegels. De chauffeur kan tussen de spiegels en de A-stijl van de cabine doorkijken en zelfs tussen de spiegels onderling. Ook veiligheid zit in de details.

De DAF truck is verder uitgerust met de nieuwste veiligheid systemen waaronder Actieve Cruise Control, DAF Predictive Cruise Control en de Driver Performance Assistant. Verder zijn de trucks uitgevoerd met het Forward Collision Warning, een noodrem assistent.

Comfort

De ruime Space Cab cabine is bij Lootsma standaard bijzonder compleet uitgerust. Zo is de truck voorzien van een tweede bed, een koelkast, magnetron en een luxe chauffeursstoel. Airconditioning en een prima audio installatie behoren uiteraard ook tot de comfort voorzieningen. Voor het oog, maar ook voor beter zicht tijdens de donkere periodes in het jaar zijn de CF Space Cab cabines uitgerust met de geïntegreerde Sky Lights in het dak. Drie oranje toplampjes, glanzende aluminium lichtgewicht wielen en de bijzonder frisse en originele Lootsma huisstijl maken het plaatje helemaal af.

Bedrijfswagen Service Friesland wenst Lootsma tanktransport en de chauffeurs veel succes en veilige kilometers toe!

2e daf cf voor lootsma tanktransport