2 nieuwe DAF XF 450 voor Lootsma Tanktransport

Bedrijfswagen Service Friesland kreeg van Lootsma Tanktransport een order van 8 nieuwe DAF XF 450. Deze worden verdeeld afgeleverd. Vandaag mocht BSF de sleutels overhandigen van de eerste 2 nieuwe DAF XF 450 FT 4×2 Space Cab aan het familiebedrijf Lootsma Tanktransport in Bolsward. Trots namen de chauffeurs van deze prachtige DAF trucks de sleutels in ontvangst. Wij willen Lootsma bedanken voor wederom het vertrouwen in Bedrijfswagen Service Friesland!

2 nieuwe DAF XF 450 voor Lootsma Tanktransport
2 nieuwe DAF XF 450 FT 4×2 Space Cab voor Lootsma Transport

Deze twee DAF XF 450 zijn gespoten in de bedrijfskleur van Lootsma Tanktransport. Met de bedrijfsnaam duidelijk zichtbaar op de ruime Space Cab.

Cabine Interieur DAF XF 450 Space Cab

2 nieuwe DAF XF voor Lootsma Tanktransport

De kleurafwerking van het cabine interieur is de warme kleur Dark Sand. Met de decoratie kleur Piano Black. De chauffeur mag plaats nemen in een Luxury Air chauffeursstoel met voor hem een Soft Grip Stuurwiel. Daarnaast heeft de XF 450 een Automatische temperatuurregeling met Standverwarming.

Communicatie en rijmanagement

De nieuwe DAF XF 450 is uitgevoerd met het wagenparksysteem DAF Connect. Dit houdt in dat via GPS 24/7 de voertuigen gevolgd kunnen worden.

DAF Connect:

  • Optimaliseert de voertuigbeschikbaarheid
  • Reduceert de operationele kosten
  • En verhoogt de logistieke doeltreffendheid

Daarnaast kan de chauffeur handig gebruik maken van de Truck Phone met het luxe luidsprekersysteem. Waarvoor de DAB voorbereiding Audio is ingebouwd, samen met 2x GSM, GPS en CB. Ook kan de chauffeur gebruik maken van de Adaptive Cruise Control met FCW en AEBS samen met het Predictive Cruise Control. Waarnaast de Driver Performance Assistent de chauffeur ondersteunt in het optimaal rijden.

Veiligheid van de 2 nieuwe DAF XF 450

De DAF XF 450 zal altijd veilig in de avond parkeren met het DAF Night Lock systeem. Waarnaast de XF ook in het bezit is van een Lane Departure Warning System, een Voertuig Stabiliteitsregeling (VSC) en een achteruit rij signalering.

Wielophanging en assen

2 DAF XF 450 FT Space Cab voor Lootsma Tanktransport

De XF 450 heeft een 9000 kg vooras met daarnaast een 13.000 kg achteras. Daarnaast heeft de XF een Stabillink achterwielophanging met een Aslast-bewaking. De Stabilink achterasophanging staat garant voor een optimale rolstabiliteit, hogere laadvermogens en uitstekende rij eigenschappen.

Aandrijflijn

De 2 nieuwe DAF XF 450 zijn uitgevoerd met een MX-11 motor met 330 kw/449 pk. Samen met daarnaast een Euro 6 uitlaatemissie. Een geautomatiseerde TraXon versnellingsbak met 12 versnellingen en handbediening Full versie.

Bedrijfswagen Service Friesland feliciteert Lootsma Tanktransport en de chauffeurs maar wat graag! Daarnaast wensen wij jullie veel succes en veilige kilometers toe!

Gerelateerde artikelen

2 nieuwe DAF XF 450 FT voor Lootsma Tanktransport