1e DAF CF 260 uit serie van 5 DAF Trucks Elis Nederland

Bedrijfswagen Service Friesland mocht de sleutel overhandigen van de 1e DAF CF 260 uit een serie van 5 DAF Trucks aan Elis Nederland. De 1e DAF CF 260 FA 4×2 bakwagen is uitgevoerd met een 4-punts onderhoudsvrije mechanische cabineophanging. Een Space Cab met bumper van gegalvaniseerd staal. En een gesloten Plywood laadbak met een lengte van 8100 mm met een DHollandia Laadklep. De laadbak is opgebouwd door Yntema Carrosseriebouw.

Cabine Exterieur 1e DAF CF 260

De cabine heeft twee stijlvolle verlichtingseenheden, elk met een grote lens, die volledig zijn geïntegreerd in de ronde hoeken van het cabine dak. Elke eenheid bevat twee verstralers en twee markeringslichten. Met aerodynamische Fenders. En daarnaast is de cabinekleur Special Solid White, met de bedrijfsnaam Elis op de Space Cab en op de laadbak is het een mooi geheel.

Cabine interieur

1e DAF CF 260 FA voor Elis Nederland

De chauffeursstoel van het merk Luxury Air is lucht-geveerd met een hoge rugleuning en met verstelbare schoudersteun en tweetraps stoelverwarming. De 1e DAF CF 260 is uitgevoerd met een Automatische Temperatuurregeling (ATC) met Airconditioning. ATC handhaaft automatisch de temperatuur welke door de bestuurder is ingesteld.

Communicatie en rijmanagement

Voor het rijmanagement is een Fleet management Connector Systeem in de DAF CF gebouwd. Hiernaast is een voorbereiding voor het satelliet communicatieapparatuur in orde gemaakt voor het Duitse Maut-belastingsysteem. Bestaande uit GPS/GSM-antenne. En bedrading naar de montageposities van de On Board Unit (OBU) en de digitale korte afstandscommunicatie-unit (DSCR). Verder is de DAF CF 260 FA uitgevoerd met een Adaptive Cruise Controle (ACC) inclusief Forward Collision Warning (FCW) en Advanced Emergency Braking System (AEBS). Daarnaast bezit de DAF CF een Driver Performance Assistent (DPA), dit is een interactief programma dat de chauffeur ondersteunt bij het bereiken van de meest zuinige rijstijl. De informatie afkomstig uit de Driver Performance Assistent wordt weergegeven op het 5 inch TFT- kleurenscherm in het Instrumentenpaneel.

Veiligheid en beveiliging

Voor de veiligheid is de CF 260 FA 4×2 in het bezit van een Lane Departure Warning System. Om onbedoeld wisselen van de rijstrook door vermoeidheid van de chauffeur of afleiding te voorkomen. En als effectief hulpmiddel bij het rijden met slecht zicht. Daarnaast is de CF in het bezit van een Elektronisch Voertuig Stabiliteit Controle Systeem (VSC: Electronic Vehicle Stability Control-system) Ter verbetering van de actieve rijveiligheid en verbeterde Koersstabiliteit, (Scharen bij over en ondersturen). En hiernaast extra Roll-over beveiliging.

Aandrijflijn

De DAF CF 260 FA 4×2 is uitgevoerd met een PX-7 6-cilinderdieselmotor, 6,7 liter. Met een Euro 6 uitlaatemissie. En een Boorddiagnosesysteem (OBD) Comfort de eisen Euro VI Stap C.

Met een AS-Tronic versnellingsbak, 12 versnellingen. Inclusief Fast-Shift, Eco Roll en Hill-Start Aid (HSA functies). Plus een geautomatiseerde versnellingsbak, 12 versnellingen. En een achteras verhouding van 4,10.

Al met al is de 1e DAF CF 260 een prachtige aanvulling voor het Nationale en Internationale transport voor Elis Nederland. In de komende tijd worden de volgende vier DAF Trucks afgeleverd aan Elis Nederland.

Bedrijfswagen Service Friesland feliciteert Elis Nederland maar wat graag. En wenst Elis en de chauffeur veel succes en veilige kilometers. “

Bedrijfswagen Service Friesland Bolsward, Leeuwarden.

DAF CF 290 FA voor Van der Wal hout

1e DAF CF 260 uit een serie van 5 DAF Trucks voor Elis Nederland